Sari la conținut

Au jurat să salveze vieţi

Bucurie şi emoţii pentru peste 1.000 de absolvenţi ai Universităţii de Medicină. Stadionul Cluj Arena a fost neîncăpător pentru viitorii medici, apropiaţi, dar şi pentru mentorii lor. Bliţurile aparatelor foto au sclipit din orice colţ. Îmbrăcaţi cu robe, tinerii au ascultat în linişte ultima strigare a catalogului, apoi au defilat pe versurile Gaudeamus.

După 6 ani de facultate, studenţii se îndreaptă către rezidenţiat, o nouă etapă dificilă unde aplică toată teoria învăţată până acum. Însă cei mai mulţi, nu sunt convinşi că vor rămâne în ţară. Un lucru este cert: au planuri mari pentru viitor şi spun că se vor dedica trup şi suflet pentru vindecarea pacienţilor.

"Principalul este pacientul şi trebuie să facem totul pentru el. Planurile mele de viitor sunt să plec, pentru că părinţii mei nu mă pot susţine în continuare şi este foarte greu să duci o viaţă decentă aici", a declarat unul dintre absolvenţi.

Pe scena special amenajată s-au ţinut discursuri despre nostalgia studenţiei şi munca adevărată şi grea ce urmeză pentru viitori medici. Universitatea de Medicină din Cluj atrage anual sute de studenţi străini. De multe ori, ajung să fie şefi de promoţie, cum a fost cazul unui tânăr francez, primul la medicină generală.

Promoţia de anul acesta are 1.124 studenţi, atât români cât şi străini. Cei mai buni au fost şi premiaţi, iar la finalul festivităţii, au predat cheia universităţii următoarei generaţii.