Băile Someșeni. Staţiune balneară, pe model german

Data publicării:
someseni

Deschise în anul 1930, Băile Someşeni au devenit cunoscute datorită izvoarelor cu proprietăţi curative de aici. După 1989, baza de tratament a fost închisă şi lăsată în paragină. După aproape un sfert de veac, moştenitorii băilor au decis să ridice peste ruinele acestora unul dintre cele mai mari parcuri de agrement din România.

"Ideea noastră a fost să îmbinăm ambele facilităţi: şi de apă termală şi de aqua park. Va fi o zonă de băi termale, vor fi bazine interioare, însă va fi un bazin atât interior, cât şi exterior cu legături pentru ca lumea să nu iasă din bazin, pentru că apa termală va fi de diferite grade", a explicat Dominic Stanca, unul dintre investitori.

Investitorii se bazează pe resursele naturale de aici, precum nămolul, sarea şi izvoarele minerale, pentru a atrage turiştii pentru tratament.

Autoritățile locale dau și ele o mână de ajutor în acest proiect. "Primăria se va implica în pregătirea şi modernizarea căilor de acces, drum, iluminat, curăţenie, spaţii verzi. Investiţia Primăriei va fi de 350.000 de euro", a declarat primarul Emil Boc.

Lucrările ar urma să înceapă în primăvara anului viitor, iar proiectul ar urma să fie finalizat în anul 2016.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri