Dosarul cărnii alterate, ramificaţii la Cluj

Data publicării:
PT LIVE CARNE-1

Inspectorul OPC Cluj este suspectat de procurorii DIICOT de trafic de influență și de constituirea unui grup infracțional. Potrivit anchetatorilor, el a primit produse de carmangerie de la un inculpat, pentru a interveni pe lângă un coleg de la OPC Bistrița-Năsăud.

Angajatul DSV Cluj, Mircea Lucaciu, este cercetat de procurori pentru săvârșirea infracțiunii de favorizare a făptuitorului, după ce l-a anunțat pe unul dintre suspecții din acest caz despre un control care urma să aibă loc la firma acestuia. Astfel, proprietarul magazinelor putea să ascunda marfa alterată.

În acelaşi dosar este anchetat şi administratorul unei firme de catering şi asociatul lui. Este vorba de o firmă care are şi un depozit cu preparate din carne, respectiv o reţea de zeci de magazine în Transilvania. Patronul companiei susţine că e nevinovat.

"S-au făcut percheziţii atât la locuinţa mea şi a asociatului meu, precum şi la locuinţa uneia dintre angajate, cât şi la firmă. S-au ridicat calculatoare, mai multe acte care interesează pe organele statului. Avem contact cu foarte multe firme din ţară, firme care, cum să zic, poate unele fac anumite lucruri nelegale, ilegale, nu pot să-mi dau seama. Mi se pare normal ca toate firmele care îşi desfăşoară activitatea cu genul acesta de firme să fie verificate, e ceva chiar normal", a declarat acesta.

Şeful Comisariatului Judeţean Pentru Protecţia Consumatorilor Cluj, Cristian Nicula, audiat şi el în dosar, a declarat că nu a avut nicio cunostinţă despre existenţa vreunei grupări şi se consideră nevinovat.

Zece persoane au fost reţinute deja în acest caz.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri