Investiție de 40 de milioane de euro, la Sebeș

Data publicării:
100114 investitii sebes

La mai puţin de un an de la deschiderea halei de producţie pentru cutii de viteză, filiala din România a companiei germane Daimler, a inaugurat o hală destinată montajului cutiilor de viteză cu dublu ambreiaj. Investiţia în noua unitate care se întinde pe o suprafaţă de 13.000 de metri pătraţi este de aproximativ 40 de milionane de euro.

"S-a deschis o nouă secţie de montaj cutii de viteză a STC-ului, Daimler, o secţie care a adus în final 1.000 de locuri de muncă pe platformă, secţie care creşte cartea de vizită, seriozitatea pe care o arătăm investitorilor şi sunt convins că cei care aveau dubii până acum, referitor la posibilitatea de a investi în judeţul Alba, acum sunt convinşi că aici este locul cel mai bun", spune Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba.

Pentru a le crea facilităţi investitorilor, Consiliul Local din Sebeş a scăzut impozitul pentru toţi agenţii economici.

"Pierdem aproximativ 17 miliarde în bani vechi, dar pe de altă parte, se adună mai mulţi bani la buget, pentru că există posibilitatea ca fiecare să plătească. Cu toate acestea, nu creăm probleme sociale, pentru că firmele, în acest context, o să menţină din anjagaţi, firmele care aveau oarecare probleme financiare", spune Alexandru Dăncilă, primarul din Sebeș.

Filiala din România a fost înființată în anul 2001 și este furnizor internațional de componente pentru industria de automobile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri