Sari la conținut

Lecţii moderne, dar nu la şcoală

Andrei va începe în curând clasa a III-a, dar a avut parte de lecţii online încă din primele zile de şcoala. "Sunt foarte utile pentru ca se vede ca sunt făcute de pedagogi cu experientaţi nefiind cu el la clasa sa văd modul de predare atunci mă ajută pentru că se întamplă să nu-i pot explica la nivelul la care îi explică doamna învăţătoare la clasă", spune Ariana Borza, mama băiatului.

Platforma gratuită, care include ore de limba română şi matematică, concepute atractiv, este creaţia unei firme de IT din Târgu Mureş. "Am făcut treaba aceasta ca să arătăm celor din comunitate, că se poate face, fără să mai aşteptăm de la Bucureşti manuale alternative când le putem face noi", explică Dan Maşca, directorul firmei.

Acum, în cadrul proiectului lucrează două profesoare de biologie care au transpus în mediul virtual toata materia de clasa a XI-a. Dascălii au învăţat noţiuni de IT, iar acum pot sa creeze desene, text online şi voce. "Exact ca şi cum as preda la copii. În momentul in care am continutul.. d-voastra sunteti eleva mea. Eu va explic, vin şi îmi înregistrez vocea. Opresc. Exact cum aş face în timpul acela la tablă", explică una dintre cele două profesoare.

Cei implicati în proiect vor lansa şi teste gratuite pentru absolvenţii care vor sa intre la facultăţile de medicină, dar şi lecţii online de limba englează.

Pe aceeași temă