Lucrări de licenţă ce trebuie mâncare. Peste 80 de produse alimentare inovative au pregătit absolvenţii USAMV

Data publicării:
ALIMENTE

Codolata sau mai bine zis ciocolata cu ulei de pește, un produs dedicat copiilor, a fost preparată de o tânără absolventă a universităţii. Livia a muncit mai bine de un an pentru a ajunge la rețeta ideală. Ea şi-a dorit să-i facă pe ceilalţi să mănânce cu plăcere ulei de pește, un ingredient foarte sănătos, însă neplăcut la gust.

"Este dulce, este desertul copilăriei, un desert special și este și sănătos. Mă gândesc mai departe să promovez ideea în diferite alte produse, gen alte dulciuri. În momentul actual, nu există niciun produs care să utilizeze uleiul de pește", a afirmat absolventa.

Un alt produs creat în sprijinul părinților au fost pastele din legume. Spanacul, sfecla sau morcovul sunt primele ingrediente care au dat rezultate favorabile.

"Copiii de obicei nu prea mănâncă toate produsele și atunci culoarea joacă un rol foarte important în viața lor şi așa ai putea să îi faci să mânănce şi în loc de paste", a spus Maria Mic, absolventă şi ea.

"Toate aceste preparate conțin ingrediente care aduc un plus de sănătate copilului respectiv și au o formă de prezentare interactivă, astfel încât să fie mai ușor acceptate", a precizat Laura Stan, coordonator al Festivalului Alimentului.

Medicii nutriționiști nu sunt împotriva noilor preparate, însă susțin că alimentația unui copil nu poate fi bazată numai pe astfel de produse.

"Într-adevăr, este bine să încurajăm consumul acestor alimente, dar nu neapărat mascate sub un gust dulce. Acestea nu furnizează proteinele necesare copilului, deci nu poți să te bazezi doar pe amestec de banană, dovleac și să consideri că este o masă completă, copilul are nevoie și de proteine", susţine Ana Crăciun, medic nutriționist.

Peste 80 de produse alimentare au fost prezentate de tinerii absolvenţi. Cele mai inovative vor fi premiate de conducerea universităţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri