Meditaţii gratuite pentru liceeni

Data publicării:
210314 meditatii

Demnitarul a precizat că sunt universităţi care au deja pregătite programe gratuite de meditaţii pentru liceeni, iar acest model ar trebui urmat de toate instituţiile de învăţământ superior din ţară. 

"Am solicitat, oficial, Consiliului Naţional al rectorilor şi tuturor rectorilor din România să se implice în pregătirea tinerilor. Nu este o ingerinţă în activitatea profesorilor, ci este o ofertă în plus venită din partea universităţilor", a declarat Mihnea Costoiu, ministru delegat pentru Cercetare.

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca este una dintre instituţiile de învăţământ, care a pregătit deja un calendar al mediaţiilor gratuite pentru liceeni, la majoritatea facultăţilor.

"E vorba de o pregătire specială în vederea creşterii calităţii Bacalaureatului. Pregătiri gratuite în cadrul facultăţilor, mai ales acolo unde interesul în ultima vreme a scăzut. De exemplu, noi avem o tradiţie deosebită în domeniul fizicii, cercetarea fundamentală în fizică și de vreo zece ani nu mai avem la admitere solicitări. O să încercăm să le începem din luna aprilie. Am şi vorbit deja la Consiliul de Administraţie al Universităţilor", a precizat Ioan Aurel Pop, rectorul UBB Cluj-Napoca.

La simularea Bacalaureatului de la începutul acestei luni, mai puţin de jumătate dintre elevii de clasa a XI-a şi a XII-a din ţară au reuşit să ia nota 5 la probele exemenului. Cele mai proaste rezultate s-au înregistrat la proba obligatorie, matematică şi istorie, promovată de doar 42%, respectiv 36% dintre liceeni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri