Sari la conținut
News Alert

Moldovenii sărbătoresc Crăciunul la Sovata

La doar câteva zile după ce turiştii români au plecat înspre case, hotelurile din staţiunea mureşeană Sovata sunt din nou pline. De data aceasta, însă, aici au venit cei moldoveni.

"Este deja o tradiţie ca în această perioadă turiştii care sărbătoresc Crăciunul pe rit vechi să vină la Sovata şi să combine utilul cu plăcutul. Să meargă la schi, să se bucure de apa din piscinele hotelului, să se simtă bine, să se relaxeze la noi", a spus Erik Laszlo Szoboszlai, manager de vânzări .

"E foarte frumos. Suntem din Republica Moldova, tocmai din nordul republicii. E foarte frumos aici, ne-am întâlnit minunat, SPA-ul este foarte frumos", a afirmat o moldoveancă, venită la Sovata să petreacă Crăciunul pe rit vechi.

"Este foarte bine, e bine de odihnit, de tratament, în rest foarte bine. (Preţurile cum vi se par?) Nu sunt cele mai mici, dar, mă rog, acceptabile", a spus alta.

După relaxarea de la piscină, turiştilor le-a fost pregătită o masă festivă. Tocmai de aceea, în bucătăriile hotelurilor s-a muncit de dimineaţă până seara pentru pregătirea mesei de Crăciun.

"Am pregătit aşa: peşte pane cu migdale, macaroane milanese, ficăţei, ciuperci pane, sarmale", a precizat Maria Bogdan, bucătar.

În plus, ei au avut parte şi de un spectacol.

Grupurile s-au cazat pentru 6 nopti, iar pachetul cu demipensiune costă aproape 300 de euro/persoană.