Noi audieri în dosarul accidentului aviatic

Data publicării:
270114 AUDIERI-1

Între timp, procurorii Parchetelor de pe lânga Curţile de Apel Alba, Cluj şi Bucureşti continuă audierile.

Tatăl copilotului Răzvan Petrescu a fost citat să se prezinte pentru a fi audiat mâine, în București. Acesta se află însă la Cluj și a cerut să fie audiat aici. Drept urmare, procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, Augustin Lazăr, care conduce ancheta, a cerut întrunirea unei comisii rogatorii la Cluj.

Până acum, au fost audiaţi localnici din Horea, medicii salvatori, răniţii din accidentul aviatic, cu excepția copilotului Răzvan Petrescu, dar şi reprezentanţi ai instituţiilor care au coordonat misiunea în teren.

Procurorul Augustin Lazăr spune că cercetările vizează şi aparatura tehnică de la bordul avionului, cum ar fi aparatul GPS, staţia ELT şi antena ce a fost găsită la locul prăbuşirii. În plus, sunt 11 colete cu probe, pentru că au fost depuse și documente relevante pentru clarificarea circumstanţelor în care s-a produs accidentul.

Deocamdată, dosarul rămâne la Alba. El va fi mutat la Bucureşti, doar dacă persoanele din dosar nu pot fi cercetate de procurorii din Alba.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri