Percheziţii la Direcţia Silvică din Bistriţa-Năsăud. Sunt vizate fapte de corupţie săvârşite în perioada 2009-2014

Data publicării:
DEFRISARI

La prima oră a dimineţii, procurorii s-au instalat în birourile şefilor de la Direcţia Silvică Bistriţa-Năsăud. Alţi colegi de-ai lor au verificat casele celor din conducere şi şapte firme care făceau afaceri cu statul. Principalul pion, directorul direcţiei, susţine că nu are idee ce făcea DNA-ul în sufrageria lui.

"Nu ştiu exact ce caută domnii, verifică relaţii contractuale ale societăţii, obiect de activitate, mod de decontare, eu ştiu, chestii din astea, de contabilitate", a afirmat Gheorghe Ivan, şeful Direcţiei Silvice Bistriţa-Năsăud.

Ca să aibă suficienţi buşteni pentru oamenii de afaceri care îi dădeau mită, şeful Direcţiei Silvice Bistriţa-Năsăud ar fi obţinut aprobarea superiorilor să intre şi în pădurile altor judeţe, arată documentele din anchetă. Iar austriecii de la Holzindustrie Schweighofer ar fi fost clienţii companiilor care dădeau mită ca să taie copacii statului.

Documente din anchetă arată că lemn din pădurile Romsilva ajungea la firma Frasinul, a unui om de afaceri prieten cu şeful Direcţiei Silvice şi de aici, mai departe, cantităţi importante, la firma austriacă.

"Eu relaţie cu Holzindustrie nu am avut niciodată", a spus însă Gheorghe Ivan, şeful Direcţiei Silvice Bistriţa-Năsăud.

Surse din rândul anchetatorilor spun că directorul Direcţiei Silvice îşi implicase şi fiul în afacerile cu pădurile statului. Iar afacerile se pare că i-au priit: din 7.000 de lei pe lună, cât câştigă acum bărbatul împreună cu soţia, a reuşit să construiască o casă evaluată de agenţii imobiliari la aproape 150.000 de euro.

Procurorii au făcut astăzi 13 percheziţii în acest dosar şi deocamdată nu au pus pe nimeni sub acuzare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri