Pregătiri pentru iarnă 

Data publicării:
anvelope

Speriaţi de zăpada căzută în alte zone ale ţării, clujenii au început să îşi echipeze maşinile pentru iarnă.

"Autovehiculele trebuie prevăzute cu anvelope de iarnă atunci când sunt conduse pe drumuri publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei. Legiuitorul nu face vreo referire la data calendaristică. Nerespectarea acestor prevederi atrage retragerea certificatului de înmatriculare și amendă", a declarat Simona Vîrci, purtător de cuvânt al IPJ Cluj.

"Toamna și primăvara se schimbă cauciurile, nu neapărat din cauza vremii, dar știu că trebuie să le schimbăm și de asta am venit", a afirmat un clujean.

Un set de patru anvelope cumpărat din service pornește de la 800 de lei, iar montajul și echilibrarea îi costă pe șoferi încă 60 de lei.

"De o săptămână s-a intensificat cam de 10 ori față de ce a fost înainte. Lucrăm non-stop și cât de mult se poate. Deci este full", a spus Alexandru Cherecheș, şef service auto.

În hipermarket, echiparea mașinii pentru sezonul rece poate fi costisitoare. Un set de anvelope, racleta, lichidul de parbriz şi antigelul costă peste 1.000 de lei, la care se mai adaugă manopera pentru montarea cauciucurilor.

Meteorologii îi avertizează pe șoferi că iarna își poate intra în drepturi în orice moment.

"Statistic, undeva pe sfârșitul acestei luni pot să apară și primii fulgi de zăpadă în zonele joase. La munte, oricând se poate să ningă, în funcție de ce mase de aer vor fi în momentul respectiv", a precizat meteorologul Narcis Maier.

Temperaturile medii în această perioadă vor fi de 2-3 grade Celsius, cu valori negative în timpul nopții.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri