Tulburări de panică, tratate online

Data publicării:
calculator

Maria s-a înscris pe platforma online în urmă cu două luni, pentru a se trata de atacurile de panică apărute din senin.

"Eu am cu inima, am avut probleme, am impresia că o să-mi sară din piept la un moment dat, că nu ştiu, o să fac un atac de cord. Se potriveşte cel mai bine stilului meu de viaţă să accesez o platformă online pentru că, să merg la un psihoterapeut, sunt convinsă că şi asta ar fi ajutat cumva dar unde, când să mai fac şi asta", s-a întrebat o pacientă.

Realizarea proiectului a durat 6 ani.

"E foarte important omul să şi vadă. Şi există filmuleţe, animaţii create pe corpul uman în care se arată, ok apare un pericol, cum se declanşează, ce se întâmplă în creier, în ce zonă a creierului, cum se transmite mesajul la glandele suprarenale", a explicat psihoterapeutul Amalia Ciucea, iniţiatorul proiectului.

"Noi vrem să demonstrăm că pentru tulburările de panică, care sunt nişte tulburări de tip anxios, utilizarea terapiei online este cel puţin la fel de eficientă ca şi terapia clasică, faţă în faţă, mult mai uşor accesibilă", a precizat profesorul Mircea Miclea de la Facultatea de Psihologie, coordonator al proiectului.

În următoarele luni, iniţiatorii proiectului şi-au propus să traducă platforma din limba română în limba engleză, pentru a trata anxietatea la nivel global.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri