Apa Mării Negre, bună pentru scăldat. Specialiştii DSP fac periodic analize în 48 de puncte de pe întreg litoralul românesc

Data publicării:
turisti in mare

Apa mării nu este nici prea rece nici prea caldă. E tocmai bună de scăldat. Chimiştii Direcţiei de Sănătate Publică spun că analizele au ieşit excelent în Năvodari, Mamaia, Eforie şi Costineşti.

Poliana Căpitan, reporter Digi24 Constanţa: "Potrivit specialiştilor DSP, la sfârşitul lunii mai apa mării, din dreptul staţiunii Venus, dar şi din toată zona Mangalia, era bună pentru îmbăiere. Analizele efectuate în urmă cu o săptămână au relevat, însă, faptul că aceasta a devenit excelentă pentru scăldat."

Biologii şi chimiştii DSP vor face analize ale apei din 2 în 2 săptămâni, în 48 de puncte fixe de pe întreg litoralul, până pe 15 septembrie.

"Filtrăm câte 100 de ml de probă din apa de mare, pentru escherichia coli, 100 de ml pentru bacterii coliforme şi 100 de ml pentru enterococi (n.r.- streptococi fecali).", a explicat unul dintre laboranţii DSP.

Stela Costache, inspector de protecţia mediului în cadrul DSP Constanţa: "Într-o săptămână se recoltează de la Năvodari până în Constanţa, a doua zi Eforie Costineşti, iar săptămâna următoare, zona Mangaliei."

Rezultatele sunt trimise la compartimentele de mediu ale Comisiei Europeane, iar turiştii le pot vizualiza pe site-ul DSP Constanţa sau, din acest an, direct pe plajă, unde vor fi afişate pe 48 de panouri, în locurile de prelevare a probelor.

reporter: Poliana Căpitan
operator: Matei Ghioc 

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri