Confiscate şi apoi distruse. În anul 2013 au fost descoperite 2,5 milioane de articole contrafăcute

Data publicării:
vama constanta sud sigla

 Vameşii din port au ochiul format. Îşi dau seama imediat dacă lucrurile sunt sau nu originale.

Constantina Firănescu, şef Birou Vamal Constanţa Sud Agigea: "De la începutul anului şi până în prezent lucrătorii Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea au reţinut peste 39 de mii de perechi de încîlţăminte a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ajungea la peste 1, milioane de euro."

Unele dintre produse copiază fidel mărci de renume internațional.

Mărfurile care nu sunt originale sunt distruse aproape în totalitate. Până atunci, acestea sunt stivuite în depozitele din oraş.

Alexandru Baran, reporter Digi 24 Constanta: "Hala în care mă aflu în acest moment a devenit neîncăpătoare pentru mii le de articole contrafăcute sau suscebtibile a fi contrafăcute. Astfel dacă că orice produs prezintă o oarecare urmă de contrafacere, cum ar fi de exemplu acesti papuci, atunci ei vor ajunge aici si vor merge cele mai probabil la casare."

Vameşii constănţeni susţin că tot firmele prejudiciate sunt cele care suportă cheltuielile de depozitare, manipulare și distrugere a mărfurilor contrafăcute. În foarte puţine situaţii produsele sunt donate şi acest lucru se poate face numai cu acordul firmei care deţine brand-ul.

reporter: Marieta Iorga
operator: Alexandru Şerbănescu

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri