Sari la conținut

Dispariţie misterioasă a unui marinar. Familia şi prietenii se roagă să vină acasă

Vlad Nicolescu a dispărut în apele Mediteranei, în noaptea dinspre 29 spre 30 martie. Era ofiţer mecanic pe nava Josephine Prima aflată sub pavilion maltez. Se pare că se certase cu un coleg, cu o seară înaintea dispariţiei.

Ema Nicolescu, mama lui Vlad: "Au făcut echipe de căutări pe navă şi au găsit ţigările, ceasul, bricheta  pe o masă în cabina ofiţerilor şi pantalonii lui scurţi pe punte, la tribord."

Există şi ipoteza unei sinucideri, dar apropiaţii lui spun că nu ar fi avut niciun motiv să recurgă la un asemenea gest.

Andreea Puşcaşu, prietenă: De atâtea zile se vehiculează doar faptul că el s-ar fi sinucis nicio altă variantă cum că s-ar fi certat la bord sau că a fost o altercaţie între membrii echipajelor sau orice altceva. El chiar îşi dorea să întemeieze o familie, să aibă o relaţie serioasă."

Colegii lui îşi doresc să se facă dreptate în acest caz şi încă speră că românul dispărut se va întoarce acasă.

Cătălin Gavrilă, prieten: "Şi eu sunt navigator, navig şi sunt multe ipoteze. Eu sper să se întoarcă acasă şi să fie bine undeva."

În momentul dispariţiei lui, nava se îndrepta spre Algeria a lansat un semnal SOS în nordul insulei Pantelleria.

Aurel Stoica, secretar general SLN: În primul port de escală al navei cu siguranţă armatorul va ordona autorităţilor locale, va ordona o anchetă la bordul navei pentru a elucida cât de cât această situaţie.

Pe reţelele de socializare circulă de câteva zile o petiţie ca autorităţile italiene să nu întrerupă căutările. Petiţia numită : Vlad nu-ţi pierde speranţa, a strâns până acum aproape 7 mii de semnături.

Familia, prietenii şi colegii lui se vor strânge în această seară pe plaja din Eforie Nord să aprindă lampioane şi să se roage pentru Vlad.

reporter: Luiza Nicolae
operator: Cristi Caciauna