Elevă din Constanţa, la Casa Albă. Adolescenta a a câştigat un concurs de eseuri şi va fi premiată la Washington

Data publicării:
ELEVA CASA ALBA

Ca să ajungă la performanţa de a fi singura elevă din Europa care a câştigat un prestigiu uriaş în lume, Elif a muncit 10 luni. A pornit de la ideea că oamenii se pot ajuta singuri să prospere, fără sprijinul statului.

În numai 2000 de cuvinte a făcut un plan de combatere a sărăciei în lume pornind de la resursele pe care le oferă agricultura şi de la un caz real, al unui fermier din România.

Elif Memet, elevă la Liceul Internaţional de Informatică Constanţa: "Ce m-a frapat pe mine a fost că s-a înscris la un training ptr a-şi îmbunătăţi cultura generală despre creşterea caprelor şi acest lucru să îţi iei microcredite şi în scop educativ mi s-a părut extraordinar."

Câştigătoare cu acest proiect, eleva româncă va ajunge acum la Casa Albă. Elif a mai fost în Washington în urmă cu un trei ani, ca turist, dar nu a intrat în cea mai păzită clădire a lumii.

Elif Memet,elevă la Liceul Internaţional de Informatică Constanţa: "Ţin minte că m-am plimbat în jurul Capitoulului şi am zis: sper ca data viitoare să nu mai vin ca un simplu turist. Nu ştiam că data viitoare va fi atât de devreme."

Elif a aplicat deja la universităţi renumite: Princeton, Columbia, Harvard, Cambridge sau Yale. Rezultatele excelente la învăţătură o recomandă să studieze la o facultate titrată.

"Eu o cunosc pe Elif din clasa a VII a şi în clasa a VII a am avut onoarea să îi predau tot manualul de clasa a VII a pe care l-a învăţat în 2 ore. Deci capacitatea ei este uriaşă.", a spus un profesor. 

Mara Lungu, diriginte: "Reuşeşte să vină de fiecare dată cu temele foarte bine făcute, completete nici nu au senzaţia că ea a lipsit."

Toate cheltuielile cu masă, cazare şi bilet de avion dus-întors vor fi suportate de Institutul Gulen din Huston.

Reporter: Annabelle Borş
Operator: Florin Boboc

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri