Flaminia, în şantier pentru reparaţii. Portcontainerul s-a întors în România în această dimineaţă

Data publicării:
flaminia

După ce Căpitănia Mangalia a permis accesul vaporului în şantierul naval, portcontainerul a fost urcat pe doc pentru reparaţiile care vor începe zilele următoare.

Poliana Căpitan, reporter Digi24 Constanţa: "Portcontainerul Flaminia va rămâne 3 luni, în şantierul naval de la Mangalia. Aici muncitorii vor înlocui o parte din corpul navei, cablurile electrice deteriorate, dar şi echipamentele distruse în incendiu. Apoi portcontainerul va fi vopsit". 

Lucrările sunt complexe, spun specialiştii, mai ales că patru dintre cele opt magazii ale navei vor fi înlocuite.

Andrian Mihei, fost comandant de navă: "Se extrage partea afectată şi se introduce noua bloc secţie. 
Este vorba de porţiunea cuprinsă între jumătatea magaziei trei până la jumătatea magaziei 7". 

Înainte să înceapă lucrările de reparaţii, la bordul portcontainerului vor urca mai multe echipe de specialişti. Comisarii Gărzii de Mediu vor verifica dacă pe Flaminia mai este vreun pericol de poluare.

De asemenea, inspectorii de muncă vor supraveghea procedurile de lucru, vor verifica dacă echipamentul de protecţie este unul adecvat şi dacă muncitorilor li s-a făcut instructajul privind protecţia muncii.

În plus, medicii desemnati de Direcţia de Sănătate Publică vor consulta membrii echipajului. Aceeaşi procedură va fi aplicată şi în cazul muncitorilor de pe şantier care vor lucra pe navă.

"O otravă pentru România şi pentru cei care acceptă aşa ceva. Să înţeleg că vă este teamă pentru sănătatea dvs....? Nu a mea, a tuturor. Credeţi că sunt motive... Da, sunt motive pentru că alţii nu au primit-o ne-au dat-o nouă", spun locuitorii oraşului.

Nava Flaminia a fost avariată în mare parte în anul 2012, în Oceanul Atlantic, în urma unei explozii produse în magaziile 4,5 şi 6.

În Martie 2013, nava a ajuns în Portul Constanţa, unde a stat până la sfârşitul lunii noiembrie, timp în care au fost descărcate o parte din containerele afectate de incendiu.

reporter: Poliana Căpitan
operator: Alexandru Brînzaru

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri