Sari la conținut

Gândacii şi tratamentele, coşmar pentru bolnavi. Managerul Spitalului Judeţean neagă că ar exista aceste probleme

Noi imagini şocante filmate cu camera ascunsă, în spital, au fost date publicităţii de rudele unui pacient care a stat şapte luni internat în spital.

Sora acestuia spune că nici asistentele, nici infirmierele nu au avut grijă de el. Femeia susţine că a făcut aproape toată munca angajatelor.

S-a plâns că a fost nevoită să cumpere toate medicamentele şi materialele sanitare de care fratele său a avut nevoie.

Banii nu îi poate recupera la spital pentru că medicii scriau necesarul pe o bucată de hârtie, fără parafă. Femeia a cerut să îi fie aplicată ştampila pentru a-şi deconta cheltuielile dar:

Adriana Puşcaşu, aparţinător: "Medicul mi-a explicat că dacă va face asta îşi va pierde serviciul pentru că există un regulament de ordine interioară care îi interzice. Am întrebat de ce ar exista un astfel de regulament: pentru a nu merge dumneavoastră să decontaţi la CJAS".

Managerul Spitalului de Urgenţă neagă vehement toate aceste acuzaţii. Nu neagă însă lipsa medicametelor, pusă pe seama slabei finanţări de la Casa de Asigurări de Sănătate.

Dan Căpţână, manager SCJU Constanţa: "Nu poate interzice nimeni a da reţete un medic către un pacient. Pentru a nu putea fi decontate ulterior de spital. Nu există aşa ceva!".

Dan Căpăţână spune că toate cheltuielile pentru acest pacient au fost suportate de spital, nicidecum de familie. Totuşi, rudele celor internaţi contrazic tot ceea ce susţine managerul Spitalului de Urgenţă. 

Mirela Constandache, preşedinte Asociaţia pentru Protecţia Pacienţilor: "Lipsa medicamentelor este des semnalată de bolnavi. Aceste medicamente sunt foarte puţine alocate pe foaia de observaţie".

Lidia Valsamos, vicepreşedinte Asociaţia pentru Protecţia Pacienţilor: "Am mers în spital, mi s-a recomandat un medicament şi nu se găsea decât la farmacia de lângă spital. De ce oare?".

Cât despre mizeria din spital, managerul nu a vrut să mai comenteze. Nici nu mai era cazul căci, în timpul conferinţei de presă de marţi, discursul său a fost întrerupt de un gândac care se plimba pe masa presei.

Deranjat că pacienţii îşi spun nemulţumirile în mass media, managerul spitalului a anunţat că de acum încolo accesul în unitatea sanitară va fi şi mai dificil decât în prezent, regulile urmând să fie eleborate de juriştii săi.

reporter: Oana Manoilă
operator: Mihai Ciobanu

editor web: Anca Medrea