Sari la conținut

Negocieri la 30 de metri înălţime

Alerta la 112 a fost dată în jurul orei 8 şi 30 de minute. O armată de autorităţi s-a mobilizat în faţa blocului din cartierul Tomis Nord.

Când a văzut o asemenea desfăşurare de forţe, bărbatul a devenit recalcitrant. A fost şi motivul pentru care pompierii, poliţiştii, jandarmii şi medicii de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă au mascat maşinile în spatele copacilor şi pe aleile din apropiere. 

Până au ajuns autorităţile, membrii familiei au încercat fără succes să-l convingă pe bărbat să renunţe la intenţia de a sări de la balcon. Nici vecinii nu au avut un cuvânt de spus, aşa că au ieşit în faţa blocului şi au urmărit ce se întâmplă.

 

După două ore şi jumătate de negocieri, noul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă a reuşit să îl stăpânească pe bărbat.

Lt. col. Daniel Petrov, şeful ISU Dobrogea: S-au purtat discuţii cu persoana respectivă, atât de familie, de soţie, de copil, chiar şi de părinţi, situaţia este sub control.

Bărbatul nu a fost transportat la spital, dar a rămas în grija soţiei, medic de profesie, care i-a asigurat pe oamenii legii că se va ocupa de el.

reporter: Anca Medrea
operator: Florin Boboc