Sari la conținut

Peste 100.000 de turişti, pe litoral. Căldura i-a trimis pe oameni direct pe plajă

A fost cel mai aglomerat weekend, pe litoral, de la începerea sezonului estival. Peste 100 de mii de turişti au evadat la mare. Vremea a ţinut cu ei de această dată: a fost timp de plajă de dimineată până seara. Hotelierii şi patronii de terase şi restaurante s-au declarat, în sfârşit, mulţumiţi. Au avut cu 60% mai mulţi clienţi faţă de weekendul anterior.

Aproape o sută de mii de turişti şi-au petrecut weekendul pe litoral. Cifra este un record al acestui sezon estival. Mulţi duntre aceştia spun că au riscat puţin şi au ajuns la mare fără să-şi facă rezervări.

Alţii, mai precauţi, s-au interesat înainte de a pleca la drum. Toţi însă au avut aceeaşi problemă: plajele neîncăpătoare. Cearşeafurile şi şezlongurile erau ocupate de la prima oră a dimineţii.

Bugetul a fost clar depăşit de mulţi dintre turişti, dar nu e mare supărare. Distracţia merită toţi banii.

Şi agenţii economici sunt în culmea fericirii. Unii dintre ei au tras lozul norocos în acest final de săptămână, alţii spun că numărul clienţilor a crescut nesemnificativ faţă de celelalte weekenduri.

Şi vremea a fost de partea agenţilor economici de pe litoral. Mercurul din termometre a sărit de 30 de grade Celsius şi a fost pentru prima oară când, timp de patru zile la rând, nu a plouat.

reporter: Oana Manoilă
operator: Alexandru Brînzaru

editor web: Anca Medrea