Sari la conținut

Poliţia, cu ochii pe turişti în Vama Veche. Un sediu de poliţie a fost ridicat în apropiere de plajă 

Este o zonă unde este primit cel care are nevoie de serviciul poliţiei, este zona principală de intrare în sediul de poliţie al biroului Vama Veche - 2 Mai.

Turiştii care sunt fideli distracţiei din Vama Veche, şi care vin aici de mulţi ani, spun că au rămas de câteva ori fără lucrurile personale pe care şi le luau cu ei pe plajă.

"Mi s-a furat cortul, rucsacul, separat sacul de dormit, izoprenul nu mi s-a mai înapoiat. Acum trei ani mi s-au furat mobilele din cort şi mi s-a tăiat cortul.", a spus o turistă.

Tânăra spune că a făcut reclamaţii de fiecare dată, dar poliţiştii nu i-au găsit pe tâlhari.

"I-am anunţat am făcut plângere şi nu s-a făcut nimic, deci nu mi-am recuperat nimic. Şi data trecută nici nu am mai făcut plângere.", a completat tânăra. 

Ca să poată acţiona mai rapid şi să-i prindă pe hoţi, poliţiştii s-au mutat mai aproape de zonele în care au avut loc infracţiunile.

Bogdan Despescu, şeful IPJ Constanţa: "Ne-am confruntat în cea mai mare parte cu furturi simple de pe plajă, cu furturi de bunuri nesupravegheate, cred că şi anul acesta cei care vin nu se gândesc foarte bine să le asigure."

Noul birou al oamenilor legii a fost construit de la zero la 200 de metri de plajă. Până acum, oamenii care voiau să depună plângere la poliţie, erau nevoiţi să meargă până în comuna Limanu, de care aparţin satele Vama Veche şi 2 Mai sau chiar mai departe.

Nicolae Urdea, primarul comunei Limanu: "Vorbim de o medie de turişti de 8, 9,10 mii, în anumite zile chiar peste 10.000 de turişti pe zi şi atunci prin înfiinţarea acestui post de poliţie se măreşte siguranţă"

Postul de poliţie Vama Veche - 2 Mai a primit o maşină de intervenţie pentru şeful de birou şi pentru cei doi agenţi care vor veghea la siguranţa turiştilor, alături de jandarmi.

reporter: Luiza Nicolae
operator Cristian Caciauna