Porcul vietnamez, pe masa de sărbători. Un kilogram de carne de porc asiatic ajunge la 20 de lei

Data publicării:
porc vietnamez1


Fermierii din Constanţa au înteles imediat potenţialul afacerii şi au început să crească tot mai mulţi porci vietnamezi, pentru că, spun ei, cererea este mare, mai ales în prejma sărbătorilor de iarnă.

Stelică Nedelcu a cumpărat în urmă cu trei ani două femele gestante. După 36 de luni, are 80 de porci vietnamezi. Carnea lor este mult mai sănătoasă şi nu îngraşă atât de mult.

Neculai Pocora, medic veterinar: " Recomandarea, dupa cum spun şi alţi specialişti, este a cărnii de porc vietnamez pentru că acesta este mai sărac în grăsimi".

"Românul a văzut, a simţit să mănânce ceva curat, ceva sănătos şi foarte bun pentru organism", a completat Stelică Nedelcu, fermier.

Aşa că, cine vrea ca după Crăciun să nu simtă că a luat kilograme în plus după ce a mâncat preparate din carnea porcului tradiţional, se poate orienta către cel asiatic. Are carnea mult mai gustoasă şi curată.

Un kilogram de carne de porc vietnamez costă 20 de lei, iar unul de porc românesc 10 lei.

Reporter: Loredana Vesparu
Operator: Cătălin Vârban>

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri