Autorităţile locale din Râmnicu Vâlcea vor să rezolve problema maidanezilor prin adopţii la distanţă

Data publicării:
091013 caini valcea

Autorităţiile locale din Râmnicu Vâlcea vor să rezolve cât mai repede problema câinilor maidanezi. Astfel, au prelungit programul de la adăpostul de la Feţeni şi vor să implementeze adopţiile la distanţă. În plus, vor să aplice sancţiuni mult mai mari pentru cei care adoptă câinii, iar ulterior îi abandonează din nou în stradă. Mai mult, câţiva tineri din municipiu au început să faciliteze adopţiile spre Germania.

Adrian Ieftimie este unul dintre tinerii care vizitează de două ori pe săptămână adăpostul de la Feţeni. De fiecare dată aduce mâncare pentru cei 400 de câini maidanezi. Hrana este sponsorizată de mai multe persoane din Germania, care au adoptat o parte din câinii maidanezi.

"Intrăm joia şi marţea în adăpost, avem permisiune, hrănim animalele, facem poze la absolut toţi câinii, apoi pe o reţea de socializare postăm toate pozele", a spus tânărul.

Autorităţile locale vor să rezolve cât mai repede problema câinilor maidanezi şi deja au găsit unele soluţii.

"Ca şi noutăţi deosebite, am putea menţiona instituirea unui sistem de adopţie la distanţă. Sunt mulţi care doresc să crească un câine, dar nu au unde şi atunci o pot face prin intermediul adăpostului de la Feţeni, asigurând costurile întreţinerii acestuia şi bineînţeles vizitându-l ori de câte ori doresc, instituirea unei curse speciale a SC ETA SA, care să lege oraşul de Feţeni", a precizat Daniel Ionescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Rm. Vâlcea.

Locuitorii din Râmnicu Vâlcea nu văd cu ochi buni adopţiile la distanţă şi susţin că nu este o soluţie pentru a rezolva problema maidanezilor.

„Cel mai bine e dacă eu îl iau acasă şi mi-l îngrijesc cum ştiu eu. Nu văd bună soluţia”, a spus un bărbat.

Momentan, adăpostul de la Feţeni are aproximativ 400 de maidanezi adunaţi de pe străzi. Autorităţile spun însă că în municipiu mai sunt peste 3.000 de câini comunitari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri