Autostradă între Craiova şi Constanţa. Lucrările ar putea începe anul viitor

Data publicării:
081013 AUTOSTRADA

Craiova şi Constanţa vor fi legate de o autostradă, în viitorul, teoretic, apropiat. Planul de a se construi un drum expres între Craiova şi Piteşti s-a schimbat, iar A1 se va prelungi până în Bănie.  

Primul pas pentru construirea noii autostrăzi l-au făcut autorităţile locale din Craiova.

Doamna primar Lia Olguţa Vasilescu a semnat avizul de începere a construcţiei pentru porţiunea de 700 de metri, care sunt pe teritoriul Craiovei. Deci de la kilometrul 0, la kilometrul 1”, a spus Ionuţ Pârvulescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova.

Avizul urmează să fie transmis Consiliului Judeţean Dolj, iar această procedură va fi urmată şi de alte localităţi pe ale căror terenuri va trece autostrada. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri a anunţat că au fost preselectate cinci asocieri de firme, care s-au arătat interesate de proiectarea, construcţia, finanţarea şi întreţinerea acestui drum. Cei mai încântaţi de proiect sunt şoferii.

“E binevenită. Faţă de Balş, e o circulaţie imensă. Dacă pleci din Craiova până la Slatina faci o oră şi jumătate, două ore”, spune un şofer.

Bănuiesc că s-ar dezvolta şi, eu ştiu, ar duce la o dezvoltare a zonei, a infrastructurii. Probabil că ar fi un avantaj”, spune un alt conducător auto.

Valoarea investiţiei se ridică la aproximativ 500 de milioane de euro, iar lucrările ar putea incepe anul viitor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri