Cartierele mărginaşe ale Craiovei, pline de apă

Data publicării:
130214 STRAZI APA

Cartierele mărginaşe ale Craiovei sunt adevărate zone lacustre în urma topirii zăpezilor. Oamenii abia circulă pe aleile înguste şi pline de noroi, iar taxiurile se încumetă cu greu să ajungă în zonă. Canalizarea nu face faţă apelor. Astfel, de câteva zile, echipe de la Compania de Apă sunt în teren, pentru desfundarea străzilor.

Cel mai dificil este pentru locuitorii de pe strada Fermierului, din cartierul craiovean Brestei. Aici, canalizarea nu face faţă apelor.

De suferit au şi proprietarii de magazine. Mariana Manafu are un butic la stradă şi spune că nu a făcut deloc vânzare de când apele au invadat strada.

„A scăzut vânzarea şi e apă multă, deci e aproape să intre în spaţiu aici, unde stăm”, spune Mariana Manafu, proprietar magazin.

Conducerea Primăriei Craiova cunoaşte situaţia şi spune ca au fost deja alocaţi bani pentru refacerea canalizării.

„Sunt construite pe păpuriş casele şi nu au canalizare pluvială, dar situaţia este remediată, în sensul că avem deja studiul de fezabilitate făcut şi pentru Fermierului şi pentru Aleea IV Brestei. Mai mult decât atât, puteţi să verificaţi în bugetul pe anul acesta să vedeţi că deja s-au alocat bani pentru a demara investiţia. Asta înseamnă că anul acesta şi anul viitor vom lucra în zona respectivă pentru a introduce toate utilităţile”, a precizat Lia Olguţa Vasilescu, primarul municipiului Craiova.

Echipele Companiei de Apă Oltenia vor acţiona şi zilele următoare pentru a scoate apa de pe străzi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri