Casă din Orşova, distrusă de alunecările de teren

Data publicării:
180914 CASA ORSOVA

O casă din Orşova stă să cadă din cauza unei alunecări de teren produsă de ploile abundente. Proprietarii au fost evacuaţi doar cu hainele de pe ei şi dorm acum la vecini. Autorităţile le-au interzis să mai intre şi nici nu pot face deocamdată nimic, pentru că este foarte dificil de intervenit în zonă şi oricum abia fac faţă numeroaselor situaţii de dezastru din oraş.  

Cica Stuparu se afla la Severin când a fost sunată de vecini să-i spună că sub casa ei a avut loc o alunecare de teren. Când a ajuns, echipajele ISU i-au spus că nu va mai putea locui în ea şi a avut doar câteva minute la dispoziţie să-şi ia banii şi actele. De atunci doarme cu băiatul ei la vecini şi se uită cum casa stă să cadă dintr-un moment în altul. Vecinii au fost îngroziţi de zgomotul prăbuşirii şi spun că şi acum alunecă porţiuni de teren de sub fundaţie.

Lipit de casa care stă să cadă se află un alt imobil. Aici s-a prăbuşit doar gardul şi o parte din curte, însă oamenii stau de frică mai mult afară şi sunt atenţi la orice semn. Ei spun că au cerut de mulţi ani ajutor autorităţilor pentru a se consolida zidurile de sprijin la dealul din spatele casei.

Locuitorii de pe ultima stradă aflată la înălţime pe dealul Orşovei spun că zidurile de sprijin nu au mai fost întărite din 1982.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri