De-a dacii şi romanii, la Craiova

Data publicării:
131014 dacii

Atmosferă din perioada dacilor la Craiova. Războinicii daci şi soldaţii romani au întins tabăra în centrul oraşului, unde au făcut demonstraţii de luptă şi au organizat concursuri precum spartul cepelor şi prinderea cocoşului. Festivalul Pelendava s-a desfăşurat pe acorduri de muzică antică, iar oamenii care s-au înscris în concursuri au fost invitaţi la o porţie de oaie la ceaun.

Zeci de actori costumaţi în daci şi romani au pus stăpânire, weekend-ul acesta, pe centrul Craiovei. Au instalat taberele şi au organizat concursuri la care privitorii au fost invitaţi să îşi demonstreze forţa şi îndemânarea.

Premiile au constat în găleţi cu bere sau cu dulciuri, iar oamenii au fost invitaţi să participe la ospăţul pregătit de organizatori.

Festivalul s-a desfăşurat pe acorduri de muzică medievală.

“Eu sunt desemnată să gătesc. O să stau la cratiţă mai mult şi colegul meu Octavian Strunilă o să se ocupe de medierea jocurilor”, a spus Diana Dumitrescu, actriţă.

“Ne-a plăcut şi istoria şi oricum nu avem alte posibilităţi de a pleca şi mai bine aici, ne convine pe plan local, dacă sunt spectacole, le urmărim cu plăcere”, a spus un craiovean.

Şi cei mici au avut ceva de învăţat.

Festivalul Pelendava este la a doua ediţie şi face parte din strategia primăriei de a câştiga titlul de Capitală Culturală Europeană 2021.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri