Sari la conținut

Drum închis între Mischii şi Caracal. Microbuzele si maşinile de mare tonaj trebuie să ocolească 10 km

DJ 641 Mischii-Caracal este inundat de azi-noapte, iar circulaţia a fost închisă în zonă. Precipitaţiile din ultimele zile au făcut ca pârâul Teslui să iasă din matcă şi să îşi facă loc pe drumul judeţean. Microbuzele şi maşinile de tonaj mare trebuie să ocolească 10 km pentru a ajunge la destinaţie.

Drumul Judeţean 641 este acoperit de ape pe o porţiune de aproximativ 100 de metri, aşa că nu se poate trece sub nicio formă pe sub pod. Şoferii care vor să treacă prin zonă sunt nevoiţi să schimbe ruta.

„Avem o variantă ocolitoare, pe Vidin, dar numai maşinile de tonaj mic pot să meargă pe acolo”, a spus Iliuţă Ţârcovnic, viceprimarul localităţii Pieleşti.

De 25 de ori a fost inundată zona doar anul acesta, iar problema este calea ferată care trece deasupra. Prefectura, Apele Române şi delegaţii guvernamentale au venit pe rând în zonă să găsească o soluţie.

Restul teritoriului şi casele din împrejurimi sunt deocamdată în siguranţă, deoarece cotele de atenţie ale râului nu au fost depăşite. Autorităţile speră ca de mâine circulaţia să poată fi reluată.