Sari la conținut

Drum judeţean din Vâlcea, capcană pentru şoferi

Un drum judeţean, reabilitat cu şase milioane de lei în urmă cu doi ani de autorităţile din Vâlcea, este o adevărată capcană pentru şoferi. Infiltraţiile de apă au făcut ca pământul de sub şosea să o ia la vale, iar alunecările de teren lasă adevărate cratere în urma lor. Singurii care au de suferit sunt şoferii, mai ales că autorităţile se gândesc să închidă drumul.

DJ 677A a fost reabilitat în urmă cu doi ani, înainte de alegerile locale. După nici un an au apărut primele fisuri şi denivelări. De câteva zile însă, drumul s-a surpat, iar circulaţia este restricţionată.

Cel mai mult vor avea de suferit cei care lucrează în Râmnicu Vâlcea sau cei care vor să ajungă la spital.

„Sunt curse care sunt de navetişti, de angajaţi către Râmnicu Vâlcea. Sunt curse de călători din Râmnicu Vâlcea, Drăgăşani, care fac legătura prin Peşceana", a spus Georgian Fulgescu, viceprimarul comunei Peşceana.

Şoferii care trec prin zonă sunt disperaţi şi spun că dacă nu se intervine rapid, nu vor mai avea pe unde să circule.

Consiliul Judeţean va trebui să plătească acum reparaţiile, chiar dacă drumul este încă în garanţie. Asta pentru că autorităţile au plătit în urmă cu doi ani doar pentru asfaltare, nu şi pentru consolidare.

„Nu au fost bani suficienţi ca să tratăm şi această zonă. Acum o realizăm, iar ceea ce se vede în asfalt sunt tot efecte generate de excesul de umiditate care vine din amonte”, a spus Ion Câlea, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea.

Autorităţile dau vina pe stratul mare de zăpadă din această iarnă, care a încărcat pământul cu apă şi astfel au apărut alunecările de teren. Numai că asfaltul este denivelat inclusiv în zonele în care Consiliul Judeţean a plătit consolidarea drumului.