Sari la conținut

Drumul dintre Orşova şi Moldova Nouă, închis. Lucrările vor fi gata peste două săptămâni  

Cel puţin pentru două săptămâni, drumul dintre Orşova şi Moldova Nouă va rămâne închis. Drumarii au început lucrările, însă refacerea viaductului durează. Până atunci, oamenii care trec pe Clisura Dunării fac cale întoarsă și ocolesc 100 de kilometri pentru a trece din Oltenia în Banat.  

Chiar la intrarea pe DN 57, un panou anunţă că drumul este închis. Dar în limba română. Aşa că pentru turiştii străini, viaductul rupt este o supriză. Ajunşi aici, fiecare abordează problema în stil propriu.

“Suntem turişti germani şi vrem să ajungem la Moldova Nouă. Am înţeles că drumul este închis din cauza problemelor cu vremea. Drumul este foarte frumos, dar acum trebuie să ne întoarcem înapoi 100 de kilometri”, spune un turist străin.

Nici pentru români, anunţul pus de CNADNR nu este convingător.

Cel mai mult însă au de suferit oamenii din zonă. Singura modalitate de acces pentru localnici este un podeț improvizat de autorități pentru a traserva pârâul.

DN 57 a fost închis acum aproape o săptămână, din cauza unui viaduct luat de viitură. Ministrul Liviu Dragnea a făcut apel la CNADNR să urgenteze lucrările pentru refacerea lui.

“CNADNR are toată puterea, toata deschiderea să intervină şi eu sper, spre binele lor, să intervină cât mai repede. Nu e la mine, la minister, dar ţine totuşi de Guvern şi eu cred că nu o să le ia foarte mult timp să afle că există această situaţie şi să intervină foarte rapid”, a declarat în urmă cu aproape o săptămână Liviu Dragnea, vicepremierul României.

Compania Național de Autostrăzi şi Drumuri Naționale a demarat lucrările de reconstrucție a viaductului, însă până va fi dat în folosință va mai dura încă 2 săptămâni.

Pe aceeași temă