Grevă de avertisment la Spitalul de Psihiatrie din Poiana Mare, judeţul Dolj  

Data publicării:
210813 GREVA BETA

A fost grevă de avertisment astăzi, la Spitalul de Psihiatrie din Poiana Mare. Medici, asistente şi infirmiere s-au adunat în curtea unitătii medicale şi au protestat pentru două ore, nemulţumiţi că salariile au rămas la acelaşi nivel ca în urmă cu trei ani.  

Angajaţii cer să primească bonuri de masă şi să fie respectată grila de salarizare. Ei susţin că nu le-au fost majorate salariile în ultimii trei ani, conform contractului colectiv de muncă. Cei care au fost angajaţi ca debutanţi au rămas pe aceeaşi indemnizaţie, chiar dacă au trecut trei ani de când lucrează în instituţie.

"Nemulţumirile principale sunt cele legate de neacordarea tichetelor de masă din anul 2012 până în prezent si neefectuarea promovărilor profesionale din 2010, începutul anului 2010, când trebuiau făcute, cel puţin la asistenţii medicali debutanţi", spune Ion Cotojman, liderul sindicatului Unimedical

Conducerea spitalului susţine că nu sunt bani pentru a acorda drepturile ce li se cuvin salariaţilor.

„Legea spune ca aceste tichete sunt prinse într-un buget de venituri şi cheltuieli, cu respectarea procentuală pe categorii de cheltuieli. Cheltuielile salariale, în acest moment, în această unitate, sunt undeva la un procent de 86%”, a precizat Verginia Dianu, managerul Spitalului Poiana Mare

Dacă nu le vor fi rezolvate doleanaţele, angajaţii ameninţă că vor intra în grevă generală. La Spitalul de Psihiatrie Poiana Mare lucrează aproximativ 300 de persoane.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri