Sari la conținut
News Alert

Jumătate dintre români nu merg în vacanţă. Din cauza lipsei banilor, oamenii renunţă la concedii

Jumătate dintre români nu intenţionează să meargă în vacanţă în acest an. Numărul este dublu faţă de anul trecut. În plus, 22% dintre românii cu vârsta peste 18 ani nu au fost în concedii anul trecut, iar o treime îşi planifică următoarea vacanţă abia pentru 2015. România, ţara natală, va fi în acest an principala destinaţie turistică a locuitorilor. Statisticile au făcute de Mercury Research.  

Potrivit unui studiu Mercury Research, jumătate dintre români declară că nu au în acest moment planuri de vacanţă pentru 2014. Iar acest lucru a început să se vadă la agenţiile de turism.

„Previzionăm un sezon mai greu, cu un număr de rezervări mai mic, cu oameni care îşi gândesc din ce în ce mai bine vacanţele, care merg mai mult pe economic”, a spus Ozana Malmare, administrator agenţie de turism.

Pentru mulţi, România rămâne atracţia turistică şi în acest an. De altfel, unul din patru români care intenţionează să meargă în vacanţă spun că aleg staţiunile din ţara nostră. Banii sunt principala cauză pentru care oamenii aleg fie să meargă în vacanţă în România.

Agenţiile de turism încă îi mai aşteaptă pe români cu oferte early booking până la finalul lunii martie. Preţurile sunt în medie cu 15 % mai mici. Autorii studiului mai apreciază că peste 80% dintre cei care plănuiesc să meargă în vacanţă anul acesta nu au făcut niciun fel de rezervare şi doar 7% şi-au aranjat deja în întregime toate detaliile de călătorie, precum transportul şi cazarea.