Mihail Vlasov, în atenţia DNA la sesizarea Camerei de Comerţ Oltenia

Data publicării:
CAMERA COMERT

Mihail Vlasov a ajuns în atenţia DNA, la sesizarea Camerei de Comerţ şi Industrie Dolj. În 2012, filiala judeţeană a depus o serie de plângeri privind nereguli financiare la conducerea CCIR, în speţă pe numele lui Vlasov. Oamenii de afaceri doljeni îl acuzau pe acesta că a cheltuit nejustificat nu mai puţin de 3 milioane de euro. Scandalul iscat atunci s-a lăsat cu dezafilierea Camerei de Comert din Dolj şi din alte trei judeţe.

Cristian Dobre a fost cel care, aflat în 2012 în funcţia de preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie Dolj, a cerut justificări pentru cheltuielile făcute de preşedintele Camerei Naţionale Mihail Vlasov. Mai exact, alături de alţi 8 preşedinţi din alte judeţe a cerut documente despre cum au fost folosite cele peste 3 milioane de euro aflate la dispoziţia lui Vlasov, pentru promovarea instituţiei. Această solicitare şi reclamarea conflictului de interese de la Curtea de Arbitraj, unde Mihail Vlasov avea autoritate de nominare, iar fata lui era supraarbitru, au deranjat mult. Camera de Comerţ Dolj şi altele patru au fost dezafiliate sub acordul majorităţii biroului de conducere.

Camera de Comerţ şi Industrie Dolj a depus încă de acum doi ani sesizări către organele de anchetă ale statului faţă de cele întâmplate la nivelul conducerii naţionale.

“Omul acesta a avut un curaj incredibil. Adică ceea ce făcea el, m-am întrebat tot timpul cum este posibil să te comporţi la maniera aceasta, parcă am fi fost acum 100 de ani, a spus Cristian Dobre, vicepreşedintele CCIO Dolj.

Camera de Comerţ şi Industrie Dolj a fost târâtă în numeroase procese.

“Toate au fost câştigate în favoarea Camerei de Comerţ Dolj, motiv pentru care Camera de Comerţ a României a fost nevoită să ne afilieze, a mai spus Gabriel Vlăduţ, preşedintele CCIO Dolj

Conducerea CCIO susţine ideea de a fi efectuat rapid un audit la Camera Naţională şi alegerea unei alte conduceri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri