Note mici la Simularea de la matematică. Peste 2.300 de elevi din Dolj au obţinut note sub 3

Data publicării:
110315 simulare mate

Matematica a fost materia cu cele mai multe necunoscute pentru elevii care au susţinut simularea la Evaluarea Naţională. Peste 2.300 de elevi din Dolj au obţinut note sub 3 la această probă, adică mai bine de 60% din cei prezenţi, iar situaţii similare au fost şi în celelalte judeţe din Oltenia. Profesorii de matematică recunosc că subiectele au fost mai dificile însă spun şi că nivelul de pregătire a scăzut foarte mult

Subiectele la metamtică din cadrul simulării evaluării naţionale au fost destul de dificile chiar şi pentru elevii care au pus accent pe rezultatele obţinute. Ei spun că au lucrat numeroase modele de subiecte şi toate erau mult mai accesibile.

Chiar şi profesorii de specialitate spun că nu se aşteptau la subiecte atât de dificile pentru cei care au ţintit note mari.

Deşi profesorii spun că elevii au avut la îndemână şi subiecte de nivel scăzut pentru a obţine măcar nota 5, acest lucru nu s-a întâmplat. În Dolj au fost înregistrate aproape 2.300 de note sub 3 iar în două şcoli procentul de promovabilitate a fost 0. Doar 38 de elevi au obţinut nota 10.

Situaţii similare au fost şi în Olt unde s-au înregistrat aproape 500 de note sub 2 la matematică iar procentul de note peste 5 a fost de 34,34 %. În Mehedinţi, 900 din cei 2.320 de elevi prezenţi la simulare au luat între 1 şi 3, doar 33,4% obţinând note peste 5.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri