O secţie de maternitate modernă, amenajată cu 59 de milioane de lei, stă nefolosită la Drobeta Turnu Severin

Data publicării:
maternitate

Au maternitate ultramodernă, în care s-au investit 59 de milioane de lei, dar nasc în condiţii demne de mijlocul secolului trecut: este situaţia pacientelor internate la secţia de Ginecologie a Spitalului Judeţean din Drobeta Turnu Severin. Noua clădire nu poate fi folosită pentru că nu dispune de aparatura necesară. Pentru dotarea maternităţii ar fi nevoie de alte 2,5 milioane de euro.

Pacientele internate la Maternitatea Spitalului din Severin stau în condiţii greu de imaginat. Îndură zilnic frigul din clădire, în saloane cade tencuiala, iar pisicile se plimbă în voie prin toată unitatea medicală. „Era o pisică, umbla prin salon, e frig şi mizerie de neimaginat", spune una din femeile internate aici.

Autorităţile au construit o maternitate nouă care nu poate fi utilizată în lipsa aparaturii necesare. Imobilul este modern, are trei săli de operaţie şi 150 de paturi. Pentru dotarea secţiei ar fi nevoie de aparatură în valoare de 2,5 milioane de euro. Licitaţia de achiziţie s-a încheiat, însă va mai dura câteva luni până când va ajunge în secţie.

Din discuţiile pe care le-am avut la finalizarea licitaţiei, se pare că ar putea fi gata în 60 de zile, deci noi estimăm ca, să zicem, în luna martie să le avem instalate şi să putem muta vechea maternitate", a spus Doina Boruga, manager la Spitalul Judeţean Drobeta Turnu Severin.

Spitalul se află în administrarea Consiliului Judeţean Mehedinţi, instituţie care s-a ocupat de achiziţia de aparatură. „Acolo se naşte în condiţii proaste de 15 ani. Deci maternitatea, în situaţia în care e acum, este de cel puţin zece ani, dacă nu de 15 ani. Evident că nu mai poţi investi într-un obiectiv care nu mai are garanţii şi nu mai poţi să continui cu el”, afirmă Adrian Dicu, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi.

La clădirea noii Maternităţi din Drobeta Turnu Severin s-a lucrat timp de 23 de ani. A fost inaugurată în luna august a anului trecut, iar de atunci este nefolosită. La recepţia lucrării, reprezentanţii Consiliului Judeţean Mehedinţi au promis că cel târziu în luna noiembrie a anului trecut vor cumpăra toată aparatura necesară. Acest lucru nu s-a întâmplat însă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri