Oltenia, la Raport de Ţară

Data publicării:
121113 raport de tara

România, așa cum nu ați mai văzut-o până acum. Campania „Raport de Țară" a fost proiectul prin care Digi24 a prezentat, într-o manieră inedită, țara pentru care ne dorim un viitor mai bun. Reporterii Digi24 Craiova au arătat realitatea din patru judeţe: Dolj, Olt, Vâlcea şi Mehedinţi. Am vorbit despre contraste, grijă şi nepăsare, trecut și prezent. V-am prezentat extremele pentru ca dumneavoastră să înțelegeți esenţialul.

Cel mai important angajator de pe piaţa locală şi-a deschis porţile pentru "Raport de Ţară". Reporterii Digi24 Craiova v-au prezentat ce înseamnă investiţia de opt sute de milioane de euro a companiei americane Ford pentru economia României.

În primăvara lui 2006, iadul a coborât pe pământ la Rast, în Dolj. Într-o noapte, satul a fost înghiţit de Dunărea ce nu şi-a mai încăput în albie şi s-a revărsat cum nu o mai făcuse vreodată. La şapte ani de la inundaţiile care l-au şters de pe hartă, am mers să vedem cum trăiesc oamenii din Rast.

O echipă Digi24 Craiova a trecut porţile singurului producător de aluminiu din România și cel mai mare din Europa - ALRO Slatina. V-am vorbit despre soarta combinatului după privatizare şi v-am arătat, în premieră, cum s-a schimbat uzina după investiţiile făcute de noii acționari ruși.

Următorul judeţ scos la raport de reporterii Digi24 Craiova a fost Vâlcea. V-am prezentat singura clinică din România unde tratamentele de recuperare balneofiziologică sunt gratuite. Instituția este în pericol de închidere, după ce imobilul a fost retrocedat.

Digi24 Craiova s-a oprit în Ocnele Mari, un oraş care se micșorează din cauza strămutărilor impuse de mina de sare, am aflat poveşti despre durere, suferinţă şi teamă.

Reporterii Digi24 Craiova au mers la graniţa României cu Bulgaria şi Serbia ca să arate cum trăiesc oamenii aşezați de o parte şi de alta a Timocului.

Poveşti impresionante v-am prezentat şi din fostele sate de mineri, Eibenthal şi Baia Nouă, cu populaţie majoritară cehă. Nenorocirea i-a lovit în 2006. O explozie în mina din Baia a ucis doi ortaci şi a astupat puţul. Odată cu închiderea minei, comunităţile s-au rupt în bucăţi. La fel şi în Eibenthal.

În Mehedinți, județul de pe Dunăre, v-am arătat una dintre capodoperele inginerești din istoria României: Hidrocentrala Porţile de Fier 1. Peste 10.000 de oameni au depus o muncă titanică la construcția celei mai mari centrale hidroelectrice românești, care asigură jumătate din producția de hidroenergie a țării.

Digi24 Craiova a ajuns în locuri în care nicio echipă de televiziune nu a mai călcat vreodată. V-am adus în atenție povești inedite și locuri spectaculoase, dureri și bucurii ale oamenilor care locuiesc în acest colț de țară, rețete de succes și mărturii despre eșecuri. V-am prezentat România altfel decât o știm, o țară pentru care ne dorim un viitor mai bun.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri