Sari la conținut

Pistă de biciclete, cu obstacole pentru craioveni. Unele linii trasate duc spre staţiile de autobuz

Mult aşteptatele piste pentru biciclete din Craiova le pun beţe în roate conducătorilor de vehicule pe două roţi. Nu numai că ei se lovesc de tot felul de obstacole în drum, dar liniile trasate duc spre staţiile de autobuz şi nu au continuitate în intersecţii. Aşa că bicicliştii preferă să pedaleze pe carosabil, chiar dacă este mai periculos. Deocamdată, în oraş, există o singură astfel de pistă, dar proiectul prevede şi construirea altor câteva. Lucrările se ridică la peste 39 milioane de lei, bani europeni, şi cuprind inclusiv reabilitarea străzilor pe care vor fi amplasate.

Când au crezut că în sfârşit, calvarul va lua sfârşit, bicicliştii din Craiova nu se pot bucura de pistele destinate lor pentru că proiectarea nu îi ajută foarte mult. Dragoş Marica circulă în fiecare zi cu bicicleta şi este nemulţumit de ceea ce s-a realizat. Îl încurcă maşinile, pietonii... şi lista continuă.

Şi ca el sunt mulţi alţi biciclişti în Craiova. Oamenii îşi manifestă indignarea faţă de modul în care este realizată pista pe b-dul Caracal, fiind nevoiţi să circule pe carosabil, printre maşini.

Ca să ajungi cu bicicleta dintr-un capăt la altuia al străzii Caracal, pe anumite porţiuni, fie circuli pe carosabil, fie te dai jos şi o iei la pas.

Şi obstacolele continuă.

Pista pentru biciclete de pe strada Caracal a fost finalizat în toamna anului trecut, în cadrul proiectului de "Reabilitare a infrastructurii rutiere pe relația Nord-Sud-Est a Polului de Creştere Craiova, în vederea fluidizării traficului în Zona Metropolitană Craiova", ce cuprinde străzile Caracal, Râului și Toamnei, și are o valoare de 39,89 milioane de lei, bani europeni, cu cofinanțare de la bugetul local și bugetul de stat.