Sari la conținut

Preşedintele CJ Mehedinţi şi fostul şef al IPJ au fost arestaţi preventiv

Preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, fostul şef al Inspectoratului de Poliţie, dar şi liderul PSD Orşova au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile.  

Procurorii au reuşit să descurce iţele unui amplu dosar de corupţie în care pionii principali sunt Adrian Duicu, preşedintele CJ Mehedinţi şi Ştefan Ponea, şeful IPJ Mehedinţi.

Aceştia dar şi liderul PSD Orşova sunt acuzaţi că s-ar fi folosit de poziţiile lor pentru a obţine beneficii în interes personal.

Mai exact , anchetatorii spun că preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, ar fi obţinut de la consilierii locali din Orşova concesionarea ilegală a unor terenuri care, ulterior, au ajuns în proprietatea familiei lui Ştefan Ponea.

La rândul său, Ponea l-ar fi ajutat pe Duicu să câştige un proces cu Agenţia Naţională de Integritate prin intermediul surorii sale, judecător la Curtea de Apel Craiova.

Alte 9 persoane sunt umărite penal în acest dosar. Printre aceştia, administratorii a două televiziuni locale, managerul spitalului din Severin şi directorul Casei de Asigurări de Sănătate.