Restricţii pentru ţigările aduse în ţară, la Vama Porţile de Fier I

Data publicării:
310114 VAMA MEH

Lovitură grea pentru traficanţii de ţigări şi alcool. Vama Porţile de Fier I a introdus un sistem prin care sunt monitorizate persoanele care introduc în ţară astfel de produse. Acum, oamenii vor trece graniţa cu maximum două pachete de ţigări şi un litru de alcool o dată la 7 zile.

Procedura de monitorizare a persoanelor la intrarea în ţară a mai fost introdusă la nivel naţional pe 15 noiembrie, anul trecut, însă a fost suspendată după doar 24 de ore din cauza aglomeraţiei create la frontierele din estul ţării. Vama Porţile de Fier I a luat hotărârea să aplice măsura pe plan local, pentru a combate traficul de ţigări şi alcool.

„Dacă într-o zi aveam undeva la 300, 400 de maşini, în prezent aceste maşini care se prezintă cu persoane care încearcă să introducă ţigări în ţară a scăzut undeva cu mult sub 100 de astfel de autoturisme”, spune Titu Neţoiu, şeful Vămii Porţile de Fier I

Cei care doresc să cumpere ţigări şi alcool din Serbia vor avea dreptul să aducă în ţară doar 2 pachete de ţigarete şi un litru de alcool, o dată la 7 zile. Unii nu au luat încă în serios această măsură.

„Câte 7 într-un microbuz, chiar 10 persoane veneau în mod repetat şi introduceau ţigări, care ulterior, în mare parte, se vindeau pe piaţa neagră”, a precizat Titu Neţoiu, şeful Vămii Porţile de Fier I.

În cazul în care cineva trece totuţi de sistemul vamal, poate fi depistat în urma controalelor Poliţiei de Frontieră.

„Traficul cu produse accizabile şi mă refer la tutun şi alcool, a scăzut cu 5,5%" comisar şef Valeriu Perea, purtător de cuvânt Poliţia de Frontieră Mehedinţi. 

În doar 7 zile de la introducerea sistemului de monitorizare, traficul de ţigări la Porţile de Fier I a scăzut cu 40 %.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri