Spitalul din Brezoi a fost salvat de olandezi  

Data publicării:
300514 spital brezoi

Spital românesc întreţinut cu bani olandezi. Unitatea medicală din Brezoi, Vâlcea beneficiază de ajutor din partea unei fundaţii din Olanda de mai bine de 15 ani. Pe lângă mobilier, medicamente, aparatură, cea mai recentă donaţie pentru spital a fost o sumă de 55 de mii de euro, bani cu care au fost plătite datoriile unităţii. Conducerea spune că fără ajutorul olandezilor, unitatea s-ar fi închis de mult.

Colaborarea dintre fundaţia Pater Pio şi conducerea spitalului a început în urmă cu 16 ani. În cei 16 ani de colaborare, spitalul a primit aparatură şi mobilier. La sfârşitul anului trecut cei de la fundaţie au aflat de situaţia financiară critică prin care trece unitatea medicală şi s-au oferit să îi ajute şi financiar. Le-au dat 55.000 de euro pentru a-şi plăti arieratele.

De anul trecut până în prezent, o medie lunară de 220.000 de lei, după ce achităm salariile, tichetele de masă şi cu colaboratorii, deci practic, ne mai ramân 20.000 de lei pentru restul funcţionării”, a declarat Vasile Cerbu, managerul Spitalului din Brezoi.

Mai mult, cei de la fundaţie plătesc anual şi 3 salarii ale unor asistente venite ca voluntare aici.

Invăt lucruri noi pentru că am învăţat sistemul medical generalist, iar aici pe cabinetul de gionecologie e o experientă nouă.”, a spus Iuliana Manta, asistent medical.

Gestul făcut de cei de la fundaţie este apreciat de medicii spitalului.

"La ora actuală este una dintre spitalele de referinţă pentru că toţi ştiu că la spitalul Brezoi este masa cea mai bună, aveţi condiţiile cele mai bune şi sunt cele mai puţine reclamaţii în general.", a povestit Nicolae Văcariu, medic la Spitalul din Brezoi.

Graţie sprijinului oferit de oalndezi, pacienţii spitalului au parte de servicii medicale, fără a mai fi nevoiţi să scoată bani din buzunar pentru medicamente.

Medicamente se dau, mâncarea e bună, curaţenie, personalul e destul de discplinat.”, a spus un pacient.

"Foarte mulţumită, nu putem sa zicem că D-zeu ne vede şi ne aude. Foarte bine,e frumos,e curat. e mâncare.", a povestiti o altă pacientă.

Spitalul din oraşul Brezoi are 80 de angajaţi, iar media zilnică de pacienţi este de 40. Acesta deserveşte toată populaţia din nordul judeţului, adică 25.000 de locuitori.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri