Un drum judeţean din Vâlcea a luat-o la vale. În urmă cu doi ani, drumul a mai fost reabilitat  

Data publicării:
230414 drum vl

Un drum judeţean din Vâlcea a luat-o la vale, în urma unei alunecări de teren. 1,3 km din şosea sunt distruşi aproape în totalitate. Se circulă cu dificultate în zonă, pe un singur sens de mers. Drumul a fost reabilitat în urmă cu 2 ani şi a costat 6 milioane de euro fără a fi însă şi consolidat.

Este o adevărată aventură să treci prin pădurea Şirineasa, pe DJ 677 A. Pe distanţe mari, din asfalt a mai rămas doar o bucată dintr-un sens. Aşa că şoferii fac slalom pe marginea unor crevase.

Gropi şi de 5 metri adâncime s-au căscat pe marginea carosabilului. Pentru oamenii din zona însă nu e nicio noutate. Au mai văzut acelaşi drum rupt de mai multe ori.

Ultima reparaţie a costat 6 milioane de euro. Şi a fost făcută acum doi ani. A fost refăcut însă numai asfaltul nu şi structura de rezistenţă. Aşa că abia acum, după ce pământul a luat-o la vale, se caută soluţii.

Soluţiile provizorii sunt nişte drumuri ocolitoare în zonele grav afectate deschise prin pădure. Lucrătorii de la firma de construcţii muncesc deja de câteva zile la aceste bretele ocolitoare. Deoarece drumul este încă în garanţie, firma constructoare execută toate aceste lucrări fără costuri suplimentare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri