Vinul de Segarcea este apreciat în toată lumea

Data publicării:
vinul 20de 20segarcea-47206

Ştefan Niculeţ este unul dintre cei 4.000 de locuitori din Segarcea care muncesc la vii, oraşul având o populaţie cu puţin peste 8 mii de suflete. Fiecare se mândreşte cu vinul său însă nea Ştefan spune că respectă tradiţii vechi pentru a avea produse de calitate. El a creat şi un brand local, vinul de Stele pe care îl oferă spre degustare

Fie că au un hectar, două de vie sau mai multe zeci, viticultorii sunt prieteni între ei şi se sfătuiesc pentru a avea recolte mai bune. Unii încearcă să facă şi o afacere. Vinurile albe, gen Sauvignon, Fetească şi Riesling se vând cu 5 lei, iar vinurile roşii Merlot şi Cabernet costă 7 lei litrul. Oamenii speră să aibă parte şi în acest an de struguri de calitate.

Localitatea doljeană are 570 de hectare de viţă-de-vie nobilă în proprietate privată, iar 200 aparţin cunoscutului brand Domeniile Coroanei, lansat pe vremea lui Carol 1.

După ce au avut faimă în lume şi prin coniacul de Segarcea, locuitorii s-au hotărât să reînvie şi tradiţia acestui produs. Ei caută acum reţeta cea mai bună care să se apropie de cea apreciată zeci de ani în trecut.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri