Aglomeraţie la târgul apicol

Data publicării:
targ apicol

Chiar dacă vremea a fost capricioasă, sute de gălăţeni au stat la coadă pentru pentru a-şi cumpăra produsele apicole. La mare căutare au fost mierea de salcâm şi rapiţă, fructele de pădure cu miere, dar şi tratamentele naturiste.

Mihaela Dănilă, apicultor: "Specialităţi apicole produse fie în unitate proprie, respectiv fructe de pădure cu miere de albine şi cosmetice pe bază de produse apicole. O delicatese ar putea fi această pulpă de cătine cu miere sau pulpă de afină cu miere, fructe de pădure de la munte".

Ca element de noutate, anul acesta s-a organizat şi un concurs de degustări de miere de albine, la care au participat elevii unui liceu din Galaţi.

"Mi-a plăcut mierea, dar nu ştiu dacă am ghicit-o" spune un copil.

Ca-n fiecare an, târgul este organizat la iniţiativa lui Matei Saizu, un apicultor gălăţean.

Matei Saizu, organizator: "Tot felul de utilaje apicole, noutăţi în tehnica apicole, linguriţe, furculiţe, cântare apicole. Şi miere de albine, producători, stuparii vechi care au vrut să aducă miere pe piaţă".

Marius Mihăilă, directorul Direcţiei de Agricultură Galaţi: "Mă bucur să remarc un public numeros care participă atăzi în ciuda vremii. De asemenea, remarc cu plăcere că apicultorii sunt bine organizaţi, fac parte din asociaţii".

La târg l-am întâlnit şi Ionel Vieru, care este nelipsit de la astfel de evenimete, iar apicultura este principala lui sursă de venit.

Ionel Vieru - apicultor: "Produse apicole, miere, avem tinctură de propolis, miere cu propolis foarte bună pentru imunitate şi afecţiuni virale".

De la târg nu au lipsit nici comercianţii de ceaiuri.

Silviana Broască, comerciant ceaiuri: "Avea ceai negru, aromat cu mentă, cu papaya, ceai cerde, soc clasic aromat, infuzie de plante".

Ca şi la celelalte ediţii, apicultorii gălăţeni şi nu numai, au avut ocazia să afle multe informaţii utile şi folositoare despre albine, faguri, dar şi despre utilaje apicole

Cei care au trecut pragul târgului au avut ocazia să participe şi la o tombolă, premiile constând în utilaje apicole.

Reporter: Cornelia Mazilu
Operator: Gelu Mormoloc

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri