Sari la conținut

Au alergat pentru Filip

Sâmbătă dimineaţă peste 50 de tineri inimoşi au venit să alerge în Grădina Publică pentru a ajuta un copilaş în vârstă de patru ani.

Băieţelul suferă de tetrapareză spastică, iar părinţii fac eforturi mari pentru a-l duce la tratamente şi şedinţe de recuperare.

Cristina Dorobăţ, mama lui Filip: "Ne luptăm de aproape patru ani cu această boală, avem trei ani de când mergem la terapie la Sibiu. Sunt costisitoare drumurile, terapia aici la Galaţi, operaţia de la Chişinău a fost costisitoare şi operaţia care va urma la Chişinău este iarăşi costisitoare".

Idee organizării acestui eveniment sportiv caritabil îi aparţine lui Cristian Onofrei, jandarmul campion naţional la atletism. Gălăţeanul este la al cincilea cros umanitar pe care îl organizează.

Cristian Onofrei, organizator: "Am văzut pe internet cazul băieţelui şi nu am putut rămâne indiferent şi am presupus că organizarea acestui eveniment este un motiv în plus de a chema lumea la mişcare şi totodată pentru a ajuta băieţelul pentru recuperarea de care are nevoie".

Persoanele prezente la eveniment au donat băni într-o urnă special amenajată şi au cumpărat eşarfe şi papioane handmade, confecţionate de bunica lui Filip.

"Am auzit că e cu un scop caritabil şi am un spirit filantrop şi doresc să ajut alţi oameni atunci când pot" spune un gălăţean.

"Ăsta este şi scopul evenimentului. De ce să ajutăm doar noi? Când putem să adunăm o mână de oameni doritori să ajute şi să ajutăm mai mult decât putem doar noi" declară alt localnic.

Boala lui Flip a fost descoperită la vârsta de şase luni. De atunci, părinţii l-au dus la zeci de tratamente şi terapii în speranţa că va putea merge.

În august, Filip trebuie să meargă la nouă operaţie la Chişinău.

Reporter: Cornelia Mazilu
Operator: Dan Lare