Sari la conținut

Au început cazările în căminele studenţeşti

Forfota mare în Campusul Studenţesc din Galați.

Zeci de studenţi din primul an de facultate și-au primit cheile de la camerele de cămin. Pentru unii dintre ei, aceastea vor deveni a doua casă pentru următorii trei sau patru ani.

„Primul an, bineînţeles, o să fie mai greu, dar cum am spus o să mă adaptez la stilul acesta nou şi sperăm să fie totul bine" a spus un tânăr.

„Am emoţii, dar mă bucur pentru că am picat în cameră cu nişte colege din liceu şi sper să ne înţelegem în continuare la fel de bine" a declarat o tânără.

Reprezentanţii campusului îi ajută pe tinerii studenţi cu diverse facilităţi.

Bogdan Rodeanu, director Direcţia Cămine, Cantine şi Proiecte Studenţeşti: În regia de cămin pe care aceştia o achită, noi le suportăm atât cheltuielile de conexiune internet, cele de cablu tv. Au acces gratuit la sălile de fitness şi sălile de forţă. Au acces gratuit la sistemul de maşini de spălat."

Prima impresie a bobocilor s-a schimbat imediat cum au intrat în camere. Primul gând? Renovarea.

„Mă aşteptam să fie camerele mai curate, să fie măcar văruit" a spus o studentă.

„Avem ceva de muncă cu camera, dar mâine ne apucăm de treabă. Văruim camera, cumpărăm perdea, draperii, spălăm geamurile" a declarat alt tânăr.

700 de tineri studenți s-au cazat deja în cămine. Pentru studenţii din anii mai mari sunt disponibile alte 1.800 de locuri în cele şase cămine ale Campusului Studenţesc „Alexandru Ioan Cuza" din Galaţi.

Cazările vor continua până pe 4 octombrie.

Reporter: Mihaela Brazdeş
Operator: Marian Munteanu

Editor web: Dana Costache

Pe aceeași temă