Autospeciale cu o vechime de 30 de ani

Data publicării:
masina pompier

Motorul uneia dintre maşinile din dotarea ISU Galaţi scoate atât de mult fum încât dă impresia că a luat foc.

A fost fabricată în 1983 şi de atunci a fost folosită în misiunile pompierilor. Aproape zilnic apar defecţiuni tehnice.

plutonier major Marius Ioraşcu - ISU Galaţi: "Maşina este veche, instalaţia specială este uzată, piesele se găsesc greu. Colegii fac eforturi destul de mari. Şi conducerea unităţii şi colegii. Cu toţii facem eforturi ca să o întreţinem să putem lucra cu ea".

Autoscara din dotare este de aceeaşi vârstă cu maşina. Adică 32 de ani. Este depăşită tehnic, dar totuşi cu ea se acţionează în caz de urgenţă.

În plus, este limitată în caz de intervenţie la înălţime. Se poate ridica până la etajul şase, în condiţii ideale de amplasare. Iar în Galaţi blocurile turn predomină. În plus nici echipajul nu este în siguranţă pe ea.

Eugen Chiriţă purtător de cuvânt ISU Galaţi: "Ea se menţine în exploatare la parametri buni de funcţionare, dar nu să răspundă sistemului nostru de intervenţie în condiţii de maximă urgenţă şi siguranţă sporită. Având în vedere că trebuie să asigurăm şi siguranţa salvatorului şi a celui salvat".

Anul trecut au fost date în folosinţă două autospeciale noi de capacitate mică: de două tone şi jumătate şi respectiv cinci tone.

Insuficient pentru un incendiu major. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă din Galaţi a făcut nenumărate referate către autorităţile centrale cât şi cele locale. În acest moment există doar promisiuni.

Reporter: Adrian Obreja
Operator: Ionuţ Mocanu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri