Sari la conținut

Avalanşă de îmbolnăviri

Virozele respiratorii fac ravagii, mai ales printre copii. Grupa de vârstă 5-14 ani este cea mai afectată, înregistrându-se, în acest moment, aproape 1.000 de cazuri, dintre care 76 de copii au avut nevoie de internare. În cazul pneumoniilor, situaţia este şi mai gravă. Sugarii sunt cei mai afectaţi.

Valentin Boldea - purtător de cuvânt DSP Galaţi: "În ceea ce priveşte pneumoniile, am înregistrat în această săptămână un număr de 397 de cazuri de pneumonie, 157 de persoane necesitând spitalizare. Cei mai vulnerabili au fost bebeluşii, cu vârsta zero-un an, 134 fiind diagnosticaţi cu pneumonie".

În total, sunt 2.695 de oameni care s-au îmbolnăvit. Numărul mare de pacienţi s-a resimţit şi la camera de gardă a spitalului de boli infecţioase.

dr. Mihaela Ganea - purtător de cuvânt Spitalul de Boli Infecţioase Galaţi: "Infecţiile astea dau complicaţii mai serioase la pacienţii care deja au boli cronice. Asta înseamnă pacienţi în vârstă, pacienţi cu afecţiuni cardiace cronice, pacienţi cu diabet sau cu boli cronice pulmonare".

Medicii sfătuiesc populaţia să se vaccineze împotriva gripei, mai ales în contextul epidemiei de Ebola.

Valentin Boldea - purtător de cuvânt DSP Galaţi: "Ţinând cont de această ameninţare la nivel mondial, Ebola, care se transmite printr-un alt virus, poate că populaţia va înţelege că o infecţie gripală înseamnă un organism slăbit. Organism care nu poate lupta cu alte infecţii, cum ar fi infecţia cu boala Ebola".

În judeţul Galaţi, aproximativ 70 de mii de persoane se încadrează în categoria celor care beneficiază de vaccin gratuit.

Reporter: Adrian Obreja
Operator: Liviu Hagiu