Sari la conținut

Brăila, blocată de neînţelegerile politice

Ovidiu Nechita a avut atribuţii de preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila până miercuri noaptea.

De joi dimineaţă drumurile judeţene sunt lăsate la voia naturii şi asta pentru că aleşii nu au venit la şedinţă pentru a rezolva problema deszăpezirii drumurilor judeţene.

Ovidiu Nechita-vicepreşedinte CJ Brăila: "Constat că nu sunt îndeplinite condiţiile pentru desfăşurarea şedinţei şi declar şedinţa închisă".

Autorităţile îşi pun speranţa în Contractul de Asociere a Consiliului Judeţean cu primarii comunelor brăilene, prin care aceştia să-şi dezăpezească singuri drumurile. Nici aici, semnalele nu sunt prea bune: până la ora prânzului, doar 8 edili au răspuns solicitării de la centru.

Ovidiu Nechita-vicepreşedinte CJ Brăila: "Deocamdată, singura soluţie este acea propunere pe care am făcut-o eu şi s-a şi finalizat cu primăriile, astăzi am primit un număr de opt proiecte de hotărâre venite din judeţ în care sunt de acord cu asocierea. Până la sfârşitul zilei probabil că vor veni şi celelalte".

Consilierii interesaţi de soarta judeţului şi care au venit la şedinţă pentru a-i prelungi atribuţiile de preşedinte lui Ovidiu Nechita, spun că au fost puşi pe drumuri degeaba. În replică, secretarul judeţului, Nicu Filote le-a reamintit că este nevoie de vot secret şi un cvorum de 50 plus unu, iar legea trebuie respectată.

Nicu Filote- secretarul judeţului Brăila: "Nu mă mai..., v-am spus foarte clar, v-am spus corect şi cu asta am încheiat discuţia, nu suntem la conferinţă de presă".

Se pare că aleşii judeţeni PSD au lipsit de la sedinţă pentru că sunt plecaţi într-o delegaţie. Iar problemele nu se opresc aici. S-au încheiat cele 40 de zile în care se puteau depune ofertele de către firme pentru deszăpezire judeţului, însă nicio societate nu s-a arătat interesată. Prin urmare, procedura se repetă.

În tot acest timp, soluţia stă în atribuirea directă a contractelor de deszăpezire sau în ajutorul primit de la primarii din judeţ.

Reporter: Ana Maria Dobre
Operator: Luigi David