Sari la conținut

BRĂILA. Ianca, supravegheată video

Sistemul video de supraveghere va deveni funcțional la finalul acestui an, când este programată și recepția lucrărilor.

George Chiriță - primarul orașului Ianca: "În acest moment, proiectul este în execuție și în circa 3 luni de zile vor funcționa camerele cu dispeceratul în cadrul clădirii UAT".

George Leca - șef împuternicit Poliția Locală Ianca: "Amplasarea acestor camere era necesară pentru monitorizarea intersecțiile aglomerate, a străzilor laterale, a esplanadei, a școlilor, a parcărilor din oraș. Era chiar nevoie deoarece întâmpinăm întotdeauna greutăți la stabilirea unor factori și este de bun augur venirea acestor camere".

Dacă unii localnici se simt acum mai în siguranță, alții nu văd cu ochi buni această investiție și spun că este mult prea scumpă pentru un oraș cu doar 7.000 de locuitori.

"Sunt zone în care se pot comite infracțiuni și e necesar. Pentru poliție se poate dovedi destul de folositor" spune un localnic.

"Un sistem de supraveghere foarte scump nu cred că e necesar la noi...cu bani se pot face multe, de la drumuri, locuri de joacă pentru copii, grădințe, izolări în de spitale, izolări pentru locuințe" este de părere alt brăilean.

Contractul de finanțare al proiectului a fost semnat în 2012, prin Programul Operațional Regional și vizează, pe lângă amplasarea unui număr de 120 de camere de supraveghere și amenajarea unui dispecerat.

reporter: Ana-Maria Dobre
operator: Luigi David