Sari la conținut

Campusul social din Micro 17, aproape gata

Lucrările la cele 15 blocuri din campusul social din Micro 17 vor fi terminate în această toamnă, iar până la sfârşitul anului se vor muta în casă nouă aproape 1.500 de gălăţeni.

Cele 756 de apartamente vor avea grupuri sanitare proprii, geamuri termopan, parchet, încălzire electrică, iar apa caldă va fi asigurată cu ajutorul boilerelor electrice

"Să încercăm cu proiectantul să vorbim, să modificăm proiectul un pic pe mai departe, chiuveta şi maşina de gătit poate o punem în balcon"  a spus primarul Galaţiului, Marius Stan.

Noul campus este construit după modelul cartierului de la Constanța, însă proiectul a fost îmbunătăţit, în sensul că fiecare apartament are balcon.

Fiecare locatar are contorizare individuală, astfel încât cei care nu îşi vor plăti datoriile la întreţinere vor fi evacuaţi.

Marius Stan, primarul municipiului Galaţi: "Dacă aici se vor aduna datorii la utilităţi vor fi automat evacuaţi, se va stipula şi în contract. Şi locuinţă socială nu vor mai primi niciodată".

Investiţia este realizată cu bani de la bugetul local şi costă aproximativ 60 de milioane de lei.

În paralel, sunt în plină desfăşurare lucrările la încă un campus social. Acesta va fi terminat în primăvara anului viitor şi este amplasat pe Drumul Viilor.

reporter: Cornelia Mazilu

operator: Bogdan Cazacu